ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Unió de Bars designarà un interlocutor per tractar les mesures per frenar la Covid amb el Govern

www.andorradifusio.ad

La Unió de Bars i Restaurants ha exposat al Govern els neguits del sector. En la primera reunió que han mantingut també han proposat línies de treball, com ara incloure un representant que vetlli pels seus interessos dins les reunions del comitè tècnic.

La reunió entre la Unió de Bars i el Govern ha estat fructífera. Són les primeres impressions. Ara, el col·lectiu escull un representant que formarà part d'un comitè tècnic en el qual poder valorar i adaptar les mesures actuals i futures i adequar-les al sector, a més de millorar la comunicació amb l'Administració.

Aquest és un dels punts que han defensat davant el cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el d'Economia, Jordi Gallardo, i el primer que ha prosperat.

Un altre punt que han posat sobre la taula ha estat la demanda d'un segell semblant al d'higiene que acrediti que un establiment està adaptat a les mesures Covid-19.

També proposen altres mesures com ara una reducció del paquet d'impostos i taxes proporcional al tancament des del març, suspendre el pagament dels consums, una ajuda proporcional als metres quadrats del local, congelar cotitzacions d'autònoms o modificar les condicions per demanar la suspensió temporal del contracte laboral fent-lo més àgil.

A partir d'aquest divendres s'ha de fixar la propera reunió del comitè, que esperen que marqui un horitzó estable per tornar a obrir els negocis d'un sector que té part dels empresaris al límit del tancament.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

18.204.42.98