La Unió Hotelera demana stop-labs a parròquies altes i garanties en els protocols d'aïllament als hotels

www.andorradifusio.ad

La Unió Hotelera valora positivament poder fer proves TMA als turistes però vol stop-labs a parròquies altes per estalviar temps als que fan estades curtes i que l'administració es comprometi en cas d'un positiu aïllat a l'hotel ja que ells no són ni sanitaris ni policies per portar un control sobre aquests casos que els poden suposar un greuge pel negoci. Són algunes de les qüestions que aquest dijous tracten en una reunió a Govern.

Aquest serà el primer cap de setmana que els turistes es podran fer una TMA per 40 euros a l'stop-lab de Prat de la Creu abans de tornar al seu país.

Una mesura ben rebuda per la Unió Hotelera ja que es facilita l'arribada de turistes i s'abarateix el cost respecte la PCR que s'enfila als 100 euros però que en el cas d'estades curtes farà perdre temps als clients. El director de l'entitat, Jordi Pujol, assegura que podrien muntar-ne un a Canillo.

Una altra qüestió més delicada, com gestionar els positius amb símptomes lleus als hotels ja que un contagi a l'hotel pot ser un risc i no tenen el poder per controlar ni tractar una persona.

Per últim Jordi Pujol ha dit que la patronal hotelera es desmarca de les demandes d'ajudes que alguns hotelers sembla podrien fer al Govern.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: RTVA-Sergi Linares

Comparteix:

Assandca demana solucions per a la repatriació d'infants que hagin mort en unitats pediàtriques a l'exterior Dos joves detinguts en una batussa contra agents de Circulació d'Escaldes