UP+Demòcrates vol l'ajuda dels bancs pel mercat de lloguer i d'Acord proposa millorar el poder adquisitiu de la gent gran

www.andorradifusio.ad

UP+Demòcrates, a Encamp, vol incrementar el mercat de lloguer amb l'ajuda dels bancs, crear un fons immobiliari i oferir incentius fiscals per a construir i rehabilitar edificis. De la seva banda d'Acord defensa la millora de les condicions en l'edat de jubilació.

En el conjunt d'Andorra i també a Encamp. Les solucions al problema del lloguer passen segons UP+Demòcrates per diferents fronts. D'una banda, es vol fer una injecció de pisos socials a partir d'un conveni amb l'Associació de Bancs per la cessió de pisos buits. Una altra mesura passa pels allotjaments turístics tal com ha explicat la candidata Maria Martisella.

Units per al Progrés i Demòcrates estan decidits a donar incentius fiscals i crear un fons immobiliari públicoprivat per rehabilitar i construir habitatge.

Els candidats de d'Acord volen millorar la cobertura sanitària dels tractaments de podologia. Consideren que l'acord que ha tancat l'actual Govern és insuficient i aposten per més cobertura per una especialitat de la qual depèn molta gent gran. Ho han explicat als avis del cafè del poble d'Encamp. "Tota la vida hem treballat molt i per això estem aquí. Aquest confort de vida passa perquè puguin fer un pas darrere de l'altre sense haver de mirar al final de mes si es poden pagar el podòleg o no se'l poden pagar. Hem de fer que puguin subsistir", insisteix el candidat Enric Riba.

També defensen un augment de les pensions. La coalició parroquial creu que la gent gran ha de poder passar els darrers anys de vida de la manera més digna.

Informa: Rosa Alberch-Anna Pifarré
Imatges: Kevin Ribeiro-Cristina Jubete

Comparteix:

d'Acord vol un transport públic sostenible per a Escaldes, Progressistes SDP copsa els neguits de la Unió Proturisme i Demòcrates treballa en un pla d'acollida al nouvingut d'Acord vol fer de Sant Julià una ciutat estudiantil, Terceravia+UL+I fan propostes per la gent gran i DA creu prioritari acabar el vial