L'USdA demana canvis estructurals en la sanitat que limitin el poder del SAAS

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical reclama que hi hagi canvis en la jerarquia de la sanitat que limitin el poder del SAAS. Demanaran reunions amb els candidats a les eleccions generals perquè es plantegin modificacions la pròxima legislatura. L'USdA lamenta que la direcció hagi rebutjat una reunió per parlar sobre els problemes actuals, que afecten, per exemple, a urgències.

La branca sanitària de l'USdA reclama canvis en el sistema sanitari, sobretot pel que fa al poder del SAAS, que, segons afirmen, és excessiu. Així ho ha fet saber el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. "El que no pot ser és que la sanitat andorrana vingui comandada des d'aquest organisme, el SAAS ha de ser una gestora del ministeri, no que el ministeri sigui una gestora del SAAS".

Recentment, havien demanat una reunió amb la direcció assistencial del SAAS, petició que ha estat rebutjada per considerar que el sindicat no està legitimitat per a aquesta acció. D'aquesta manera, només accepten com a interlocutor el comitè d'empresa. El sindicat volia tractar sobre les dificultats de manca de personal o organització, que afecten serveis com Urgències. Tot plegat, repercuteix en els usuaris. Ubach lamenta que la situació "al sistema sanitari andorrà és prou greu perquè el SAAS ens hagués rebut i ens hagués escoltat. Si no ens hagués volgut fer cas, ja hauríem fet el que hem hagut de fer".

L'USdA ha traslladat al ministeri la negativa del SAAS i anuncia que demanarà reunions amb les candidatures que es presentin a les generals per tal que a la legislatura següent s'afrontin els canvis escaients per millorar l'efectivitat del sistema sanitari.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

La fiscalia demanarà 6 anys de presó per a David Claverol per apropiació indeguda La policia detecta un augment d'alertes relacionades amb la pornografia infantil