ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La vaga a les duanes té més d'un 80% de seguiment i afecta el transport de mercaderies

www.andorradifusio.ad

Primer dia de vaga de duaners per protestar contra la reforma dels complements de jubilació que es votarà la setmana vinent al Consell General. Com era previst, els funcionaris de duanes han fet aquest matí una aturada de dues hores. El seguiment ha estat superior al 80% en tots els punts.

La vaga ha començat puntual amb el tancament dels despatxos administratius. Una cinquantena de vehicles afectats es queixaven, sobretot, de la maca d'informació.

S'ha allargat les dues hores previstes, fins a les 12 del migdia, i s'ha seguit a ambdues duanes, a l'Agència Tributària, al despatx central de duana i també al servei ubicat a les oficines de correu. Els manifestants s'han mostat satisfets amb el seguiment, que ha estat superior al 80% a tots els punts i ha arribat fins al 90% als punts duaners. Diuen que és un toc d'alerta per als consellers que han de votar la reforma al Consell la setmana vinent. Josep Sinfreu espera una resposta postiiva a l'aturada i Gabriel Ubach demana als consellera generals "que no votin aquesta llei", que qualifica "d'injusta i imposada".

El Govern ha reconegut que la vaga s'ha seguit amb un alt percentatge i diu que entén els motius que porten els treballadors a manifestar-se. També ha destacat que les manifestacions no han col·lapsat el funcionament del país. “Al final hem aconseguit conjugar dues realitats que era important preservar: els drets dels treballadors i la possibilitat de reividincar sense alterar sobre manera la normalitat de la resta de ciutadans”, ha declarat el ministre portaveu, Jordi Cinca.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha visitat breument aquest matí les instal·lacions de la frontera del riu Runer i allí mateix s'ha reunit amb el director general de Tribut i Fronteres, Albert Hinojosa. A la sortida però no ha mantingut cap conversa amb els funcionaris que es manifestaven. És previst que demà divendres es tornin a repetir les mateixes aturades entre les 10 i les 12 del matí.

Informa: Judit Pedrós     Imatge: Albert Refart

Comparteix:

3.214.224.224