ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències: "El problema no és l'avortament, el problema és haver-se d'amagar"

www.andorradifusio.ad

En el Dia Internacional per la despenalització de l'avortament, s'han manifestat pel centre una quarantena de persones convocades per Stop Violències i l'Institut de Drets Humans. El consideren un dret fonamental bàsic que ha d'estar garantit per assolir l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Un any més les dones han sortit al carrer per reclamar la despenalització de l’avortament i reivindicar un dret sexual i reproductiu fonamental. La presidenta de l'associació Stop Violències, Vanessa Mendoza afirma que el problema es troba en el fet d'amargar-se i la incapacitació judicial, no en l'acte de l'avortament. : "El problema no és l'avortament, el problema és haver-se d'amagar, pensar que et denunciaran, que aniràs a presó, que t'incapacitaran judicialment". I afegeix: "Estar en contra de l'avortament és estar a favor de la violació, per tant, a favor de la cultura de la violació".

Per la seva banda, la presidenta de l'Institut de Drets Humans, Elisa Muxella considera que en un futur es trobarà una solució i més quan es tracta d'un dret per a les dones. "És un dret més, que des del Consell d'Europa i des de Nacions Unides reiteradament diuen que busquem una solució, i al final suposo que la trobarem".

Recorden que per tancar un acord d’associació amb la Unió Europea cal despenalitzar l’avortament i emfatitzen que l’educació és clau per posar fi a l’opressió de les dones. Algunes de les manifestants afirmen que és impensable que encara sigui il·legal l'avortament. "És impensable que avui en dia, al centre d'Europa encara sigui il·legal avortar".

Stop Violències afirma que està patint opressió per part del Govern de Xavier Espot i que, a això, s'hi suma rebre amenaces de mort.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: