Una veïna de 80 anys, a l'espera de ser desnonada

www.andorradifusio.ad

Una dona de 80 anys està a l'espera que la desnonin després de 35 anys vivint en el mateix immoble, on ara és l'única inquilina. El seu advocat denuncia que està vivint en condicions deplorables perquè l'edifici està en obres amb els tancaments arrencats i finestres i persianes abatudes des del 2020 i sense que la propietat ho arregli. Assegura que els nous propietaris la volen fer fora tot i que el seu contracte era vitalici.

Quatre hiverns passant fred en un edifici en obres a l'espera d'un desnonament. Aquesta és la situació en què viu una dona de 80 anys. Els fets van començar l'agost del 2020 quan la propietat de l'immoble va canviar de mans i el nou amo no va renovar els contractes dels llogaters. Ella, que tenia un contracte anterior a la llei d'arrendaments, va quedar com a única inquilina. El seu lletrat denuncia que es van fer unes obres que han provocat que l'edifici no sigui habitable. Van recórrer i la justícia va decretar que la propietat havia de fer els treballs de millora que encara no s'han dut a terme.

"El que es va fer és arrencar bona part dels finestrals de l'edifici i aquests finestrals van quedar a les diferents unitats immobiliàries que estaven desocupades, exceptuant les que ocupa la meva clienta, van quedar a l'aire lliure. Aquesta senyora porta quatre hiverns passant fred a casa".

Pere Cristòfol, advocat.

Posteriorment, el nou propietari va decidir desnonar-la i en primera instància la justícia va estar-hi d'acord. Però ha apel·lat perquè considera que el seu contracte verbal era vitalici.

"Estem davant d'un contracte que està encara en vigor sense renovacions tàcites. El dret aplicable és el dret romà i el contracte no està acabat".

Pere Cristòfol, advocat.

El seu lletrat lamenta que la justícia hagi actuat amb celeritat en el desnonament però no en l'acabament dels treballs.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Òscar Sánchez-Pau Bonastre

Comparteix:

Incrementar fins al 7% les pensions més baixes L'ENA busca espai per representar l''Andorra' de Max Frisch