Els veïns desatllotjats a l'avinguda Santa Coloma tornaran a casa el febrer o el març

www.andorradifusio.ad

Els veïns de l'edifici esquerdat a l'avinguda Santa Coloma que van haver de ser desallotjats podrien tornar a casa al febrer o al març. Des del comú asseguren que serà així si els propietaris es posen d'acord per fer les obres de reforç que l'immoble necessita.

La setmana vinent hi ha una reunió per delimitar les responsabilitats que han d'assumir els propietaris de l'edifici esquerdat. Ho ha informat David Astrié en la darrera sessió del consell de comú d'Andorra la Vella.

També veu factible que arribin un acord per a realitzar les obres necessàries perquè, en uns mesos, els veïns puguin tornar. El cònsol major assegura que no sap si serà al febrer o al març. "A mi m'agradaria que els propietaris un cop hi hagi aquest acord de responsabilitat compartida efectuessin els treballs al més aviat possible perquè tota la gent que s'ha hagut de desallotjar i reallotjar en altres llocs pugui tornar a casa al més aviat possible".

Amb tot, és conscient que la pilota la tenen els propietaris. "Que siguin ells els qui accelerin al màxim aquest procés."

De les 13 famílies que van ser desallotjades, se n'han hagut de reubicar quatre a Jovial. L'oposició creu que s'hauria de trobar una altra solució perquè aquest edifici ha d'acollir, en teoria, joves que es volen emancipar. La consellera del PS a Andorra la Vella Dolors Carmona exposa que el que s'ha de fer és "accelerar aquests tràmits i buscar sota les pedres perquè ells estiguin reallotjats davant aquesta situació urgent però també donar resposta a la necessitat real que hi ha dels joves que es volen emancipar i no ho poden fer".

Durant la sessió també s'ha informat que el comú va tenir un superàvit de 4,5 milions al tercer trimestre i acabarà l'any amb números positius. A més, s'ha aprovat un crèdit per reformar un local al centre històric que serveixi de punt d'atenció turística.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

El 8-D la policia desplegarà més d'un centenar d'agents 10 nous agents de policia amb l'horitzó d'incorporar més dones