10 nous agents de policia amb l'horitzó d'incorporar més dones

www.andorradifusio.ad

10 nous agents de policia han jurat el càrrec en la 56a promoció. Només una dona ha entrat a formar part del cos, un percentatge que, segons Xavier Espot, s'ha de capgirar. Amb el nomenament dels agents, el cos en suma 258. 

9 homes i una dona han jurat el càrrec d'agent de la policia. Amb els nous agents, el cos en suma 258, només 26 dels quals són dones. Una minoria que l'executiu creu que s'ha de revertir.

En aquest sentit, amb els bombers i el centre penitenciari, es treballa en un pla d'igualtat. La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha manifestat que en aquest pla "s'analitza una mica el funcionament i llavors segurament es poden detectar coses com tot el que són les normes de conciliació familiar". També aquells mecanismes "que hi pugui haver d'assetjament sexual que poden fer-nos veure alguns petits errors de manera que aquestes places siguin més atractives per les dones".

Des de la policia asseguren que els agents actuals no són suficients i que la xifra necessària rondaria els 300. L'interès per incorporar-se al cos rau en part per la retribució econòmica. És per això que des de l'executiu volen millorar les condicions de treball. Un exemple és la restitució parcial del complement de les funcions permanents per a final del 2024 o el 2025. 

"És evident que si restablim parcialment aquest complement de funció permanent això redundarà en una millora en el salari i farà que la plaça sigui més atractiva."

Ester Molné, ministra de Justícia i Interior

Per la seva banda, el director de la policia, Bruno Lasne, ha considerat que aquesta millora contribuirà "a què més persones es vulguin presentar". Amb tot, ha remarcat que els requisits continuaran sent importants. "És cert que sí que es presenten persones, però també busquem uns certs perfils".

Augmentar el nombre d'agents és un dels objectius principals i, de moment, el pressupost per al proper any preveu quatre noves places. 

Antoni Rodríguez, nou director adjunt de la policia

Aquest dimecres el Govern, a petició de la titular de Justícia i Interior, Ester Molné, va aprovar el nomenament d'Antoni Rodríguez com a nou director adjunt de la policia.

De 55 anys, l'inspector major estava fins ara al capdavant de la Unitat d’Investigació General i Tècnica i, per tant, era el responsable dels grups d’Investigació Criminal General, d’Anàlisi Operativa i Mitjans Tècnics d’Investigació, de Delictes Tecnològics i d’Identitat Judicial. Rodríguez va entrar al cos l'any 1992. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Els veïns desatllotjats a l'avinguda Santa Coloma tornaran a casa el febrer o el març Restaurat el pont de la Tosca