Les vendes a les grans superfícies el mes de juny superen les xifres d'abans de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

Les vendes a les grans superfícies semblen haver recuperat els nivells anteriors a la pandèmia i fins i tot haver-los superat. Si es comparen el juny del 2021 amb el del 2019 es constata un increment del 3,8%. L'augment més gran ha estat en els productes alimentaris, que pugen més d'un 10%.

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall va baixar prop d'un 2% entre juny del 2019 i el mateix mes del 2020 i va pujar una mica menys del 6% el darrer any. Això representa un increment de gairebé un 4% els darrers dos anys.

El creixement del consum ha estat més gran que el que s'ha experimentat a Espanya i França. Aquestes dades reflecteixen una recuperació important del sector de les davallades patides a causa dels efectes de la Covid-19.

Es constata que la venda dels productes alimentaris ha pujat més d'un 10% si es compara amb fa un any i la dels no alimentaris ha crescut una mica més d'1%.

El personal ocupat en les grans superfícies ha pujat gairebé un 2% el darrer any. Prop de dues terceres parts són dones i la immensa majoria dels empleats disposen de contracte a jornada completa.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

 

Comparteix:

El Sindicat d'Ensenyament fa una crida a participar en els cribratges en la tornada a les aules La família de la víctima de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona vol que s'acusi l'autor d'assassinat