El Sindicat d'Ensenyament fa una crida a participar en els cribratges en la tornada a les aules

www.andorradifusio.ad

El Sindicat d'Ensenyament Públic anima la comunitat educativa a cribrar-se i vacunar-se i demana prudència a l'hora de relaxar les mesures i els protocols pel que fa als aïllaments. En general acull positivament les mesures aprovades per Educació i Salut per al proper curs que tornarà a ser amb mascaretes a les aules.

El Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)  defensa que els cribratges massius seran clau per mantenir la seguretat i fa una crida a ser-ne partícips. Destaca que el curs passat van servir per prevenir molts contagis, tot i que respecten que no siguin una imposició.

En aquest sentit, el president del SEP, Daniel Pérez, ressalta que "sempre és millor informar i fer pedagogia dels beneficis que té cribrar-se o vacunar-se per convèncer a la gent i potser així treure-li les pors que pot tenir". 

Pel que fa als protocols, són conscients que poden canviar amb la vacunació, però demanen prudència a l'hora de determinar si cal aïllar-se i de flexibilitzar les mesures de seguretat.

Per Pérez, la mascareta és la mesura més visible i, per tant, si es pugués treure seria el més semblant a tornar a la normalitat d'abans de la pandèmia. Reconeix que si que dificulta la pràctica docent però no la invalida. Per tant, tenint compte que "s'ha demostrat la seva efectivitat", considera que "cal ser prudents a l'hora de treure-la". 

Ara bé, si la situació ho permet, esperen aprofitar aquest relaxament per fer classe de la millor manera possible. El SEP afirma que la millora de la combinació de la docència presencial i online serà un altre dels reptes per garantir l'activitat escolar, ja que el curs passat va suposar una càrrega de feina sobreafegida per a molts professionals.

Informa: Judith Sáez
Locució: Yasmina Canedo 
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Les associacions de mares i pares veuen amb bons ulls els protocols per l'inici del curs escolar Les vendes a les grans superfícies el mes de juny superen les xifres d'abans de la pandèmia