Viladomat considera "il·legal" i "una requalificació urbanística" encoberta la plataforma de Soldeu

www.andorradifusio.ad

Saetde presentarà a final de mes una demanda administrativa a la Batllia perquè se suspengui la declaració d´interès nacional de la Plataforma de Soldeu. Joan Viladomat ha assegurat que és il·legal i que es tracta d´una requalificació de terrenys encoberta. Ha confirmat la dissolució definitiva de Grandvalira i ha assegurat que s´intentarà reubicar els treballadors de Nevasa en les dues societats.

Joan Viladomat ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar la seva decisió de dissoldre Grandvalira. Ha confirmat que el trencament definitiu ha arribat pel projecte de la Plataforma de Soldeu i a finals de mes, presentarà demanda a la Batllia perquè se suspengui. 

Viladomat ha subratllat que el projecte no és una exigència de la FIS, que la declaració d´interès nacional és il·legal i que es tracta d´una requalificació urbanística encoberta.

Viladomat també ha confirmat que ja hi havia tensions anteriors entre les societats per les inversions públiques, que en els últims anys ascendeixen a quatre milions, i que Govern havia atorgat a Ensisa per les millores a les pistes Avet i Àliga per les copes del món. 

Tot i la intervenció del cap de Govern, amb qui es va reunir aquest dilluns, el director general de Saetde ha assegurat que no hi ha marxa enrere en la dissolució i que els treballadors de Nevasa es reubicaran en les dues societats.

Pel que fa a la marca, Viladomat a plantejat dues opcions: o que la compri una de les dues societats, o que quedi aparcada sense que ningú la utilitzi, per si més endavant es vol recuperar. També ha afegit que li agradaria mantenir els quilòmetres esquiables del domini, però que això implica una gestió diferent i un forfet més car per al client.

Informa: Andrés González-Nandín / Laia Ferré Marot
imatges: Marta Paixà

Comparteix:

Laurence Jenkell, l'artista que tenia prohibit menjar caramels i en va fer carrera La comunitat portuguesa habilita un compte per ajudar les víctimes de l'incendi