Viladomat recorre contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu declarada d'interès nacional

www.andorradifusio.ad

L´accionista majoritari de SAETDE ha presentat un recurs contra la construcció d´una plataforma esquiable a Soldeu. El Govern va declarar el projecte d´interès nacional arran de la celebració de les proves finals de la Copa del Món d'esquí el febrer de 2019. Joan Viladomat considera que la llei no reconeix el criteri esportiu com a base per declarar un projecte d'interès nacional. El Govern defensa el projecte i a Canillo la notícia s'ha rebut amb sorpresa i indignació.

El Govern, a petició del comú de Canillo, ha declarat projecte d´interès nacional la construcció d´una plataforma esquiable al peu de la pista de l'Avet de l´estació Soldeu-el Tarter, que el febrer del 2019 acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí. L'executiu considera que la celebració de competicions esportives d´alt nivell forma part dels objectius d'interès públic general previstes per la llei.

Un criteri que no comparteix l´accionista majoritari de SAETDE, la societat que explota l'estació de Pas de la Casa-Grau Roig. Per aquest motiu Joan Viladomat ha presentat un recurs administratiu contra la declaració d´interès nacional, segons han explicat a RTVA fonts coneixedores del projecte. Creu que les instal·lacions esportives no es poden emmarcar com a serveis de caràcter educatiu i cultural.

Viladomat també argumenta que la FIS tan sols demana més amplada a l´arribada de la pista i no una plataforma ni un aparcament, construccions que sí preveu el projecte aprovat pel Govern. El ministre d'Afers Exteriors ha defensat la concepció actual del projecte. "El pas endavant que es fa és molt gran", insisteix Saboya, qui creu que reuneix "absolutament" els requisits.

El comú de Canillo tenia previst delegar la construcció del projecte a ENSISA, la societat que gestiona les pistes de Soldeu-el Tarter. Caldrà veure, però, com afecta el recurs en els plans del comú, que ha rebut la notícia amb sorpresa i indignació.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix:

La comissió BPA analitza la proposta del Govern d'un pla estratègic per a l'estabilitat financera Una exposició de fotografia sobre el Japó inaugura el primer cicle "Geografies"