El VPC es corona campió de la Divisió d'Honor Catalana

El VPC s'ha proclamat campió de la Divisió d'Honor Catalana, després de guanyar al Barça Rugby Blau per 24 a 10.

Els de Dani Raya han protagonitzat aquest dissabte un dels dies més feliços de la història del club al camp de la Foixarda de Barcelona, després de proclamar-se campions de la Divisió d'Honor Catalana.

Després d'uns primers minuts de molta igualtat i protagonisme de les defenses, el georgià Irakli ha obert la llauna en una touche en zona de 22 guanyada pel VPC. La transformació de McNeish feia pujar el 7 a 0. El Barça Blau retallava diferències a la mitja hora de joc amb un cop de càstig i al descans s'arribava amb un ajustat 7 a 3.

El VPC ha decidit la final en els primers 20 minuts de la represa. Després d'un xut a pals de McNeish, que posava el 10 a 3 en el marcador, ha arribat el segon assaig, obra de Calvet. Un nou xut de l'obertura escocès ampliava la renda fins al 17 a 3. Amb un home menys per la targeta groga a Franken ha arribat la sentència. Pedro Alvarado feia el tercer assaigMcNeish transformava, era el 24 a 3. El Barça Blau ha anotat el seu primer i únic assaig al minut 67 i amb el xut de transformació ha fet pujar el 24 a 10 al marcador.

El VPC ha jugat els darrers minuts de la final amb dos homes menys, per les targetes grogues a Espuñes i Tiago, però no ha patit per la victòria. El club ha aixecat el trofeu de campió per tercera vegada en la seva tornada al rugbi català.

Tant l'entrenador com els jugadors celebraven la fita aconseguida. "Després de tot el treball de la temporada, al final ha arribat el dia i la victòria. És un treball molt llarg i els nois han tingut la seva recompensa després de molts mesos", afirmava Raya.

El pròxim repte serà lluitar per l'ascens a la divisió d'honor B espanyola.

Informa i imatges: Joan López