Cròniques d'Escaldes-Engordany

Comparteix:

Cròniques d'Escaldes-Engordany

Cròniques d'Escaldes-Engordany és una sèrie documental de 13 capítols que recorda la història de la setena parròquia amb motiu de la celebració dels 40 anys del seu naixement.

Els nuclis habitats d'Engordany, els Vilars, el Fener i Engolasters, dedicats a l'agricultura i la ramaderia, apareixen per primera vegada en els texts medievals del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles. L'activitat econòmica i el creixement de la població es concentra a Escaldes, gràcies a les aigües termals i la indústria tèxtil. Però el gran canvi es va produir als anys 30 del segle XX amb la construcció de FHASA, la xarxa viària i l'aparició dels primers comerços i l'explotació turística de les aigües termals. És en aquesta època quan comencen les primeres accions per demanar la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany, que finalment va ser el 14 de juny de 1978.

 

ÚLTIM PROGRAMA

Cròniques d'Escaldes-Engordany - Capítol 13

  • Capítol 13 - Escaldes-Engordany 2058

    40 anys després de la fundació de la parròquia, la gent d’Escaldes-Engordany ha format una societat que no s’oblida del seu passat. Una parròquia en la que els veïns segueixen valorant la convivència i els valors socials del poble, i un lloc on moltes idees, projectes i iniciatives acaben realitzant-se. En aquest últim programa nou escaldencs molt vinculats a la parròquia ens expliquen com se l'imaginen d'aquí 40 anys més.

     

Facebook

Twitter