- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Laboratori de les Arts de Sant Julià i Madretomasa representaran 'Grease' en català pels seus 40 anys

  Noticies » Cultura   09 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Aquest any, la coneguda pel.lícula musical "Grease" compleix 40 anys de la seva estrena. Per aquest motiu el Laboratori de les Arts de Sant Julià de Lòria vol retre-li un homenatge i portar a escena el film protagonitzat per John Travolta i Olivia Newton John.

En la segona edició del taller de teatre musical, el Laboratori de les Arts s´ha volgut fixar en un altre clàssic del cinema musical. Si l´any passat van escenificar l´obra mestra en el gènere òpera rock com és "Jesucrist Superstar", enguany s´ha escollit interpretar la famosa obra de Jim Jacobs i Warren Casey, "Grease", que enguany fa 40 anys que va arribar als cinemes. Una adaptació que tindrà molta flaire andorrana. "Hem traduït les lletres al català, que no sé si s'ha fet mai, però és interessant", explica Oriol Vilella. Madretomasa serà la banda sobre l'escenari.

Les inscripcions estan obertes i l´organització ja disposa d´una desena d´actors del límit de vint que s´han proposat. Tot i el protagonisme dels personatges principals, que van popularitzar John Travolta i Olivia Newton John, l'adaptació del Laboratori de les Arts vol accentuar i treballar a fons la part coral. "És una activitat formativa. Ens interessa la comunitat, la part coral, els personatges secundaris i que tothom pugui trobar el seu lloc dins del musical", avança Irina Robles, de L'Animal Teatre.

Aquest dissabte comencen els assajos que s´allargaran fins a deu sessions. L´estrena del muntatge tindrà lloc el 18 de març a Sant Julià.

Informa/imatges: Ivan Álvarez