Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Aixequen el bloqueig a la N-145

www.andorradifusio.ad

Els manifestants concentrats a la N-145 han decidit aixecar definitivament el bloqueig a la carretera N-145 que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, tallada per la vaga general convocada a Catalunya. La concentració, que ha durat 24 hores, ha estat criticada pels transportistes. A Andorra, els centres de logística s'han omplert aquest matí i creuen que necessitaran dos o tres dies per recuperar la normalitat.

a N-145 ha recuperat la normalitat aquest dijous a primera hora. Inicialment s'ha permès el trànsit a turismes particulars i, més tard, a vehicles de mercaderies. La concentració a la carretera durant la nit ha aplegat una cinquantena de persones.

Aquest matí només quedaven a la N-145 els operaris que retiraven els últims obstacles que han bloquejat la carretera durant 24 hores. Des que el Comitè de defensa de la república (CDR) ha aixecat la convocatòria del tall, el trànsit ha estat fluid.

Els camions de mercaderies finalment han pogut accedir a Andorra i sortir-ne després d'estar aturats tot el dimecres i bona part de la matinada d'aquest dijous. Els transportistes han estat crítics perquè la concentració s'hagi allargat més enllà de les hores previstes i autoritzades. Una aturada que els ha provocat pèrdues. Un d'ells explicava com ha tingut la mercaderia bloquejada al port de Tarragona des de dimecres al migdia fins aquest matí: "No vaig guanyar res, a la meva feina vaig per quilometratge i vaig estar parat". Un altre transportista assegura que es va passar "set hores al cotxe" fins que els mossos "ens van fer passar per camins rurals". 

Tot i l'aixecament del tall, la voluntat del CDR de l'Alt Urgell era mantenir l'aturada fins al cap de setmana. L'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra confia que no hi hagia més mobilitzacions. Han assegurat que necessitaran un parell de dies per recuperar la normalitat amb el repartiments interns ja que molts productes han arribat aquest dijous als centres de logística.

L'USdA, a través d'un comunicat, ha criticat la posició del Govern en aquest afer. Des del sindicat, creuen que les declaracions i el posicionament de l'executiu poden tenir conseqüències negatives per a les empreses i interessos del Principat.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: