Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Vaga de zel a les duanes dijous i divendres

www.andorradifusio.ad

Els duaners faran vaga de zel dijous i divendres de set del matí a set del vespre, amb les complicacions que això pot tenir per entrar i sortir del país. El Govern ha publicat un decret al BOPA amb els serveis mínims per a la vaga de funcionaris. Els sindicats, però, ja han dit que no estan consensuats i cada departament i centre educatiu establirà els seus.

El Govern ha publicat aquest dilluns a la tarda un decret al BOPA amb els serveis mínims per la vaga de dijous i divendres. Entre aquests s´estableixen un mínim de tres efectius a la duana del riu Runer i dos a la del Baladrà. Els duaners ja han dit que el respectaran, però per contra faran vaga de zel dijous i divendres. És a dir, que aturaran tots els vehicles, cosa que pot complicar tant la sortida com l´entrada.

El Sindicat de Justícia, pel seu cantó, ha anunciat que només farà vaga divendres perquè no ha pogut donar el preavís de 48 hores, com ha avançat el vicepresident del sindicat del personal de l´administració de la Justícia, Jordi Rubia.

Pel que fa a la resta de serveis mínims de l´administració, els sindicats ja han deixat clar que no estan consensuats. Serà cada departament i centre educatiu qui decidirà el compliment. Per això, insisteixen que tots aquells pares que s´ho puguin organitzar, no portin els fills a l´escola. "Entenem que si en un lloc hi ha cinc funcionaris i la proposta del Govern és que siguin tres, difícilment això és un servei mínim. Hi ha departaments que això és un servei màxim", critica el portaveu de la plataforma de funcionaris, Gabriel Ubach.

Entre les accions programades per als dos dies de vaga, hi ha una concentració a la duana del riu Runer dijous a les 10 del matí i divendres a les 16 hores; una manifestació davant de l´edifici del Govern dijous a les 13 hores i una manifestació als eixos comercials divendres al matí.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix: