10 propostes per regalar un llibre aquest Sant Jordi

10 propostes per regalar un llibre aquest Sant Jordi

Cada Sant Jordi ve carregat de novetats editorials i sovint ens costa triar llibre. Així que hem preguntat als experts. Aquesta és la selecció de les llibreries La Puça i Llibre Idees:

Novel·la

1.L’ordre del dia, d’Éric Vuillard (premi Goncourt 2017)

Segons l’Anna Riberaygua, de La Puça, “és una obra mestra” i passarà a la història com ho va fer El Quixot.  Alerta que és duríssim. En només 144 pàgines l’autor ens situa a l’any 1933 amb un relat inquietant dels inicis de la Segona Guerra Mundial.  Se centra en la implicació de grans empresaris en l’ascens de Hitler al poder i el finançament de la maquinària nazi. El 2017 va obtenir el premi Goncourt, el més prestigiós de les lletres franceses.  La crítica ha destacat l’eficàcia narrativa de l’escriptor per oferir una lectura de la història des d’un altre punt de vista.

Recomanació de: La Puça

2.Vuitanta-dos dies d’octubre, de Josep Dallerès

És una reflexió poètica del procés català de l’escriptor i expolític encampadà Josep Dallerès a través de 82 textos escrits diàriament entre l’1 d’octubre, el dia del referèndum, i el 21 de desembre, quan se celebren les eleccions catalanes. Al marge d’ideologies, l’escriptor tracta el tema des del punt de vista dels drets humans i la vessant global, el concepte d’Europa i el que considera un canvi de paradigma com a ciutadà, expolític i poeta.

Recomanació de: La Puça

3.Ciutat Princesa, de Marina Garcés

Un assaig filosòfic en primera persona que busca entendre què hem après a partir de les vivències de les lluites socials i culturals que neixen  a la Barcelona postolímpica la tardor del 1996, quan es desallotja el cinema Princesa,  fins el referèndum català de  l’1 d’octubre. L’autora recull una visió sobre el que han suposat els moviments socials d’una Barcelona “rebel” per reflexionar sobre el compromís, la relació entre la vida política i la ciutat, els horitzons revolucionaris i l’aprenentatge col·lectiu.

Recomanació de: La Puça

4.Les filles del Capità, de Maria Dueñas

El darrer llibre de Maria Dueñas en què l’escriptora ret homenatge a les dones que van emigrar. L’autora de “El temps entre costures” situa aquesta vegada la història a la Nova York de principis del segle XX, una ciutat a la qual van arribar milers d’espanyols en un moviment migratori del qual gairebé no queda cap petjada. Tres germanes malaguenyes es veuen obligades a creuar l’Atlàntic i arriben a Nova York amb la urgent necessitat de sobreviure i decidides a convertir un somni en realitat entre gratacels, compatriotes, adversitats, pors i amors.

Recomanació de: Llibre Idees

5.Mort sota zero, de Ludmilla Lacueva

L’escriptora andorrana Ludmilla Lacueva s’estrena en el gènere de la novel·la negra amb una cadena d’assassinats en un hotel de Soldeu en ple hivern.  El comissari Cerni Llop segueix la pista de l’assassí entre les contínues intromissions en la investigació d’un antic batlle.

Per documentar-se va comptar amb l’ajuda de la policia andorrana i el comissari Benjamí Rascagneres, qui  també es va encarregar de fer la presentació del llibre al públic. En la novel·la qualsevol pot ser sospitós.

Recomanació de: Llibre Idees

6.Fuimos canciones, d’Elísabet Benavent

És la novel·la de tres amigues en un relat de personatges reals amb reaccions naturals. L’autora parla d’emocions en una història d’amor i amistat en què les protagonistes estan a punt de descobrir que preocupar-se del que pensen els altres pot aixafar qualsevol somni. Originalitat i humor per plantejar-nos què passa quan comencem a ignorar les opinions de l’entorn per estimar lliures de culpes i sense remordiments.

Recomanació de: Llibre Idees

Cuina

7.Fogons de salut, de Carles Flinch i Marta Pons

Un llibre de cuina diferent que ha unit el talent de dos professionals molt coneguts al país, el xef Carles Flinch i la dietista Marta Pons, en un recull de receptes saludables amb productes del territori ideals per a qualsevol moment, des de sopars especials a celebracions. Són 40 receptes pirinenques d’autor per alimentar el plaer i les emocions .

Recomanació de: La Puça

8.Transforma la teva salut, de Xevi Verdaguer

Un dels més mediàtics, Xevi Verdaguer, s’ha donat a conèixer per ser un dels màxims defensors de la medicina integrativa amb els seus consells sobre vida saludable a través de l’alimentació, l’esport, la gestió de l’estrés i la reducció de tòxics, que recull en aquest llibre. 

Recomanació de: Llibre Idees

Infantils

9.Mil cent i un estels, d’Alezandre Bonanit i Vanesa Freixa

És un llibre-disc il·lustrat que publica l’Editorial Andorra i neix de l’espectacle “Mil cent i un estels” que consta d’un recull de textos d’astronomia popular per ensenyar  als nens a interpretar les estrelles a la nit d’una manera senzilla i fàcil. El disc posa banda sonora al conte amb la música del Petit de Cal Eril, Carles Belda, Mireia Mena, Helena Casas, Dídac Ruiz i el Fosi Barry.

Recomanació de: La Puça

10.Contes de bona nit per a nenes rebels, d’Elena Favilli i Francesca Cavallo

Tant el primer com el segon llibre han estat un fenomen editorial. Expliquen en forma de conte curt la història de dones extraordinàries i valentes que van canviar el món com Hipàtia, Frida Kahlo, Nina Simone, JK Rowling, Madonna, Coco Chanel i moltes més per trencar estereotips i demostrar als més petits que poden ser i fer tot allò que es proposin.

Recomanació de: Llibre Idees

Propostes literàries 100% Andorra

Per conèixer totes les novetats d’autors andorrans, no et perdis el podcast dedicat a Sant Jordi a l’Ara i Aquí:

 

Comparteix: