ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La prova de BTT de l'Ironman espera reunir 400 participants l'estiu vinent a la Massana

www.andorradifusio.ad

La primera edició de l'Andorra Mountain Bike Classic aspira a reunir 400 participants, del 28 de juny al 3 de juliol. La Massana serà l'epicentre de la prova, una de les 5 que integren l'Andorra Multisport Festival organitzat pel grup Ironman.

L'Andorra Mountain Bike Classic constarà de 4 etapes, amb un total de 153 quilòmetres i més de 5.000 metres de desnivell. Hi podran participar equips formats per dues persones, puntuarà per a les Epic Series i serà classificatòria per al considerat Tour de la bicicleta de muntanya a Sud-àfrica. Les inscripcions s'obriran el gener.

El director d'Ironman, Agustí Pérez, ha explicat com "tota la campanya està dissenyada per a l'explosió de la nova cursa a partir d'una base de dades de més d'un milió d'atletes".

El Govern va firmar un acord per 4 anys amb el grup Ironman i calcula que l'Andorra Mountain Bike Classic aportarà un milió d'euros de retorn, amb una previsió de 400 participants i 1.200 acompanyants, que pernoctaran un mínim de 4 nits. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, diu del projecte que "motiva pel retorn econòmic i la diversificació del model turístic".

Des de la Massana, la cònsol major Olga Molné valora la participació d'esportistes amb un perfil diferent dels que ja utilitzen el Bike Park de Vallnord: "Estem acostumats a tenir professionals i ara en vindran d'amateurs amb les seves famílies a competir i a gaudir de la seva passió, que és la bicicleta".

El tret de sortida de l'Andorra Multisport Festival arribarà el mes de març amb el Campionat del Món de triatló d'hivern, que preveu diversos escenaris en funció de quina sigui la situació sanitària.

Informa: Joan López
Imatge: Kevin Ribeiro

 

Comparteix: