200 vols l'any per a uns 10.000 passatgers amb el bitllet més econòmic a 59 euros

www.andorradifusio.ad

Adjudicat el concurs per al llançament de noves rutes des de l'Aeroport d'Andorra-la Seu a la companyia Air Nostrum, l'únic operador que s'hi va presentar. La companyia manté la data d'inici de les operacions per al proper 17 de desembre fins a Madrid, tot i que el Govern té previst ampliar les destinacions i establir vincles també amb París i Lisboa. El preu mínim del bitllet serà de 59 euros i el màxim d'activitat seran 200 vols a l'any i uns 10.000 passatgers. 

El proper 17 de desembre arrencarà la connexió aèria entre l'Aeroport d'Andorra-la Seu i Madrid de la mà d'Air Nostrum, tot i que la formalització del contracte serà l'1 de gener.

El Govern ja ha adjudicat el concurs i es començarà a operar dos dies a la setmana, els divendres i els diumenge, amb un preu per bitllet més econòmic per als viatgers més previsors. 

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha detallat que els passatgers més previsors podran trobar el billet per 59 euros, un preu que "ha acabat estant a un preu més competitiu del que havíem calculat". 

Si la demanda ho requereix, l'Executiu preveu afegir un altre vol entre setmana i, tot i que el punt de partida és establir un enllaç estratègic amb la capital espanyola, també està sobre la taula sumar-hi altres destinacions com ara París i Lisboa.  

El ministre ha valorat molt positivament que la venda dels bitllets es faci amb l'eina internacional OneWorld, fet que permetrà adquirir-los a qualsevol lloc del món. 

Creuen que és una ruta que generarà molt d'interès, sobretot per a professionals, i tenint en compte la capacitat dels avions, com a màxim es podran fer 200 vols l'any i acollir uns 10.000 passatgers.

Per garantir la viabilitat econòmica del primer any d'explotació, l'Executiu ofereix un màxim de 630.000 euros, però, d'entrada, la companyia planteja un import inferior. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Comparteix:

L'executiu aprova incrementar un 3,2% el salari mínim per al 2022 Es licita el concurs de l'heliport, que tindrà una concessió per a 30 anys