ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 100 vehícles amb matrícules personalitzades el 2018

www.andorradifusio.ad

L'any 2018 es van donar d'alta 108 matrícules personalitzades, la xifra més alta des que el Govern va obrir aquesta possibilitat. En total circulen 272 vehicles amb la placa al gust del conductor. Els preus per poder disposar-ne van de 300 a 6.000 euros. El manteniment anual és de 50 euros.

No han tingut l'èxit esperat pel Govern quan va presentar la llei a final del 2014, però cada vegada es poden veure més matrícules personalitzades.

Actualment més de 270 vehicles en porten, segons dades de l'executiu. Durant els cinc anys que fa que estan en vigor s'han donat d'alta 316 plaques, més d'un centenar de les quals s'han afegit a la circulació el darrer any.

El pitjor quant a la sol·licitud de plaques va ser el 2016, amb només una cinquantena. El 2015, el primer a posar-se en marxa el servei, es van matricular 82 vehicles i només es va comptabilitzar una baixa. El passat va ser l'any amb més renúncies, 21. En total s'acumulen 44 baixes en cinc anys.

Les matrícules personalitzades han de tenir 2 caràcters com a mínim i 5 com a màxim. Només poden formar-se amb lletres i xifres, sempre començant per una lletra, i les que més èxit tenen són les de dues lletres i tres xifres. Aquestes són precisament les més econòmiques, amb un cost de 300 euros. Les més cares, amb dos caràcters, pugen 6.000 euros.

Tots els propietaris han de pagar, a més, una taxa anual de 50 euros, quantitat que s'ha rebaixat dels 200 inicials. Entre el 2016 i el 2018, durant el primer cicle del programa Engega per facilitar la compra de vehicles elèctrics, el Govern va oferir la possibilitat de personalitzar les matrícules gratuïtament.

Informa: Sergi Cano
 

Comparteix: