2.300 persones ja han demanat l'abonament gratuït d'autobús

www.andorradifusio.ad

Unes 2.300 persones ja han adquirit l'abonament gratuït d'autobús que començarà a funcionar el 1 de juliol. Hi ha hagut algunes cues a l'Estació Nacional d'Autobusos, però no s'han registrat incidents. Des de les concessionàries s'adverteix que encara s'ha de solucionar amb Govern les compensacions per les mesures anticovid i l'abonament mensual a 30 euros.

La nova targeta per poder gaudir del transport públic gratuït està tenint força acceptació. Aquest dijous era el primer dia en què es podia adquirir, tant a l'Estació Nacional d'Autobusos com a través de la xarxa. Segons ha assegurat Bartumeu Gabriel, director d'Autocars Nadal, ja se n'han repartit 2.300, 1.300 de les quals noves. Una dada molt positiva. Poden acollir-se els ciutadans andorrans que no viuen al Principat i els residents al país.

Gabriel també ha destacat la rapidesa amb la que s'han mobilitzat. "La veritat és que ens hem organitzat en poc temps. Vam contractar 2-3 persones per poder donar aquest servei de les 10 del matí a les 8 de la nit." També ha recordat què és el que necessiten els que volen adquirir l'abonament: "Han de venir amb el número de cens i un document que els indentifiqui per poder saber si realment tenen dret a aquesta targeta o no. De moment, hi ha hagut molt ordre".

El director d'Autocars Nadal també ha volgut ressaltar l'esforç que això suposa per a les dues empreses concessionàries ja que encara no s'han resolt les discrepàncies amb el Govern. No s'han posat d'acord en les compensacions que han de rebre per les mesures anticovid del segon i tercer any de funcionament de la concessió i per la rebaixa tarifària que suposa l'entrada en vigor de l'abonament mensual a 30 euros.

"Encara queda per resoldre el segon any i recordar que l'1 de setembre tancarem el tercer any. Ja són 3 anys de concessió i hi ha fronts oberts que sí hem de solucionar. Que les coses van una mica millor? Sí. Però hem d'anar més ràpid perquè la tensió de tresoreria existeix i hem de buscar solucions".

Bartumeu Gabriel, director d'Autocars Nadal

En principi, el transport públic gratuït és previst que duri sis mesos, però podria allargar-se.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Un 85% dels enquestats per l'Observatori està a favor que Andorra esdevingui reserva de la biosfera Els compradors celebren l'arribada de les rebaixes d'estiu