Enquesta: la població destaca els avantatges del transport públic gratuït

www.andorradifusio.ad

El transport públic gratuït entrarà en vigor l'1 de juliol i des de dijous que ja es poden recollir els abonaments. Entre les persones que han adquirit la targeta a l'Estació Nacional d'Autobusos hi ha unanimitat a considerar que la gratuïtat contribuirà a l'economia domèstica i farà que s'utilitzi menys el vehicle privat.

La majoria dels enquestats veuen bé la gratuïtat del transport perquè viuen lluny. "Jo comprava l'abonament mensual de 30 euros per fer la línia entre Andorra la Vella i la Massana, i és clar, ara, serà un benefici". "Pels que vivim a Arinsal i Soldeu serà una gran ajuda". Una altra de les usuàries explica que viu a Encamp i té el seu marit a la residència Clara Rabassa. El fet que el bus sigui gratuït, diu, permetrà "que el pugui visitar més cops i estar amb ell".

D'altres, es mostren més escèptics i esperaran "a veure com van les línies". "Esperem que això fomenti la utilització de l'autobús a Andorra".

"Em pot suposar un estalvi en la benzina i en el pàrquing perquè moltes vegades pujo amb el cotxe i l'he d'aparcar", concloïa un altre dels futurs usuaris.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

 

Comparteix:

Els compradors celebren l'arribada de les rebaixes d'estiu Inici de les rebaixes amb menys afluència i vendes del que s'esperava