4 llistes concorreran a la capital

www.andorradifusio.ad

Marsol renunciava a primera hora com a cònsol major per encapçalar la primera llista presentada a la capital, la de Demòcrates i Liberals. Un dels nous partits, Concòrdia, concorrerà a la parròquia, com també el tàndem PS-SDP. L'última de les formacions a presentar candidats ha estat Andorra Endavant. 

Al capdavant hi ha el tàndem format per l'ex cònsol Conxita Marsol i Alain Cabanes, que era fins aquest matí conseller d'Andorra la Vella. Com a suplents hi ha el liberal Víctor Pintos, la ministra en funcions Sílvia Riva i David Férriz.

El presentador de la candidatura de Demòcrates+Liberals, Miquel Canturri, creu que tenen opcions:

"Tenim una candidatura forta, amb noms de pes i tenim possibilitats. Hi ha partit"
Miquel Canturri, presentador de la candidatura de Demòcrates+Liberals a Andorra la Vella

Concòrdia presenta candidatura que busca la unió entre la joventut de Martí Alay i l'experiència de Miquel Clua. Com a suplents, els acompanyaran Eva Tadeo, Guillem Díaz i Maria Lluïsa Hurtado. Un dels encarregats de presentar la llista ha estat el candidat a cap de Govern, Cerni Escalé. Precisament, Escalé considera que la barreja d'edats ajuda:

"És un molt bon tàndem entre l'experiència dels dos candidats separats per l'edat" 
Cerni Escalé, presentador de la candidatura de Concòrdia a Andorra la Vella

La tercera formació a presentar candidatura ha estat la de l'aliança socialdemòcrata. El candidat del PS, Joaquim Miró, torna a encapçalar candidatura a la capital i aquestes generals ho farà amb la progressista Marian Sanchiz. Dolors Carmona, la consellera de la minoria del comú, ha estat una de les encarregades de presentar la llista, en la que com a primer suplent hi ha Maria Begoña Montes, seguida de Nélida García i Maria Nazzaro. La candidata del PS+Progressistes-SDP, Marian Sanchiz, esmenta quin és el seu objectiu:

"La mostra responsabilitat és servir Andorra i fer-ho des de la fortalesa de l'aliança i des de la perspectiva que la gent pugui recuperar l'esperança que ha perdut"
Marian Sanchiz, candidata del PS+Progressistes-SDP a Andorra la Vella

Finalment, després d'un petit problema amb un dels suplents, Andorra Endavant concorrerà també a la territorial. Ho farà amb Elisa Muxella i Dídac Tomàs, amb la suplència de Dorothy Wirgman, Rosa Maria Font i Natàlia Cachafeiro. La candidata d'Andorra Endavant, Elisa Muxella explica l'objectiu de la seva candidatura:

"Portem bastant anys que no són massa positius. Hi ha molta gent que pateix i es el moment de pensar amb ells"
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant a Andorra la Vella 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Validades 3 llistes a Ordino: ACO+Demòcrates+Liberals, Andorra Endavant i PS+Per Ordino La Massana creix en llistes territorials sense cap sorpresa d’última hora