Afers Socials defensa les pensions de solidaritat per complementar els ingressos de la gent gran

www.andorradifusio.ad

La gent gran que té una pensió baixa pot complementar-la amb les pensions de solidaritat que atorga el Govern i així tenir un nivell de vida digne. Així ho ha assegurat Ester Fenoll, secretaria d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, poc després de la inauguració de la novena Diada esportiva de la gent gran d'Andorra i la Seu.

Darrerament, el raonador del ciutadà i el representant de la gent gran al consell de la CASS han insisitit que la majoria de les pensions de jubilació són molt baixes. La secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, insisteix que existeixen les de solidaritat per complementar els ingressos dels jubilats i que no tinguin greus mancances econòmiques. Assegura que "tothom que s'ha adreçat a nosaltres que té ingressos insuficients i compleix els criteris per rebre pensions no contributives, les estan rebent". Ha afegit que "a Andorra tenim una altra casuística perquè la pensió controbutiva pot ser baixa però en moltes ocasions conviuen amb pensions d'altres estats veïns".

Precisament, aquest matí s'ha celebrat la novena edició de la Diada esportiva de la gent gran d'Andorra i la Seu d'Urgell. Hi han participat unes 250 persones i el seu objectiu és fomentar l'activitat física, l'esperit esportiu i, en general, una vida més saludable entre els qui tenen més de 65 anys, actitud que molts ja tenen. Les padrines que hi han participat destaquen la quantitat d'activitats que fan per mantenir-se en forma, com el ioga, la gimnàstica esportiva i l'acuagym.

La iniciativa ha destacat, sobretot, per apostar pel seu vessant més lúdic.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo

Comparteix:

Els malalts de fibromiàlgia i fatiga crònica demanen diagnòstics fiables per al reconeixement sanitari "Perplexitat i indignació" a Canillo pel recurs de Viladomat contra la plataforma de Soldeu