"Perplexitat i indignació" a Canillo pel recurs de Viladomat contra la plataforma de Soldeu

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo no entén que Joan Viladomat hagi presentat un recurs contra la plataforma esquiable de Soldeu. Recorda que Viladomat és soci majoritari de SAETDE, que és sòcia de NEVASA, l´explotadora de Grandvalira. De fet, l'acció de Viladomat ha aixecat temors pel futur conjunt del domini.

Amb sorpresa i perplexitat. Així ha rebut el comú de Canillo el recurs contra la plataforma esquiable i l´aparcament de Soldeu presentat per Joan Viladomat, soci majoritari de SAETDE. Precisament això és el què ha causat malestar i indignació, segons diu el comú en un comunicat.

En d´altres paraules, i segons ha pogut saber RTVA, no s´entén que una de les dues societats que integra el domini de Grandvalira posi bastons a les rodes a l´altra. O dit d´una altra manera, que l´accionista majoritari de l´estació de Pas de la Casa-Grau Roig paralitzi un projecte que beneficia la de Soldeu-el Tarter.

En aquest sentit, el comú afirma que el projecte, més enllà de les finals de la Copa del Món del 2019, aportarà valor afegir pel futur a tot el domini de Grandvalira, al sector de l´esquí i a Andorra en general. Manté també que la declaració d´interès nacional feta pel Govern és plenament legal, ja que ha seguit el mateix procediment emprat amb d´altres infraestructures esportives.

D´altres fonts coneixedores del projecte avisen que l´acció de Viladomat podria, fins i tot, posar en perill la marca Grandvalira, tot lamentant que es pogués tirar per la borda la feina conjunta feta els darrers quinze anys. I apunten que, de fons, hi hauria el malestar de l'empresari pel poc suport públic a l´hora de fer inversions a l´estació de Pas de la Casa- Grau Roig.

D´altra banda, el Govern ha començat a analitzar el recurs. Fonts properes al Govern han explicat a RTVA que la primera anàlisi dels tècnics d'Ordenament Territorial i del gabinet jurídic no posaria en dubte la declaració d'interès nacional feta per l'executiu.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix:

Afers Socials defensa les pensions de solidaritat per complementar els ingressos de la gent gran Rufus Wainwright: un dels milors vocalistes i compositors actuals, aquest divendres a la capital