ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'AGIA considera esbiaixades les dades del Govern sobre els lloguers

www.andorradifusio.ad

L'AGIA creu que les dades sobre els preus dels lloguers presentades per Estadística són esbiaixades. Els agents immobiliaris assenyalen que el preu mitjà del metre quadrat aquest 2019 és inferior a 12 euros i es declaren sobtats que l'estudi indiqui que a Sant Julià de Lòria és on el lloguer és més car. 

El Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris, tot i que encara no disposa de les dades fetes públiques per Estadística sobre els preus dels lloguers, creu que el preu mitjà de 12 euros el metre quadrat no s'ajusta a la realitat.

Creu que està esbiaixat a l'alça perquè entén que s'ha aconseguit a partir dels preus publicats en portals immobiliaris i assenyala que això distorsiona la mitjana perquè en els anuncis solen aparèixer-hi els pisos més cars, que costen més de llogar, mentre que els més econòmics sovint no s'arriben ni a publicar als portals perquè es lloguen de seguida.

Els immobiliaris coincideixen que hi ha un dèficit de pisos de lloguer al mercat i que això n'ha fet apujar els preus, però no s'atreveixen a determinar si la xifra que faria revertir els preus a la baixa és la de 1.500-2.000 que indica l'estudi.

Es declaren sorpresos que en el rànquing per parròquies sigui Sant Julià de Lòria on el preu per metre quadrat sigui més car. Consideren que és precisament on els preus són més assequibles. Diuen que és a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany on més han pujat els preus i que els seguirien en preu per metre quadrat les parròquies de les Valls del Nord.

L'AGIA està pendent de formalitzar un conveni de col·laboració amb el departament d'Estadística per facilitar les dades que aportin els seus associats. 

Informa: Gerard Gort
 

Comparteix: