ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Agricultura considera clau potenciar la producció local i l'economia circular

www.andorradifusio.ad

El procés de reglamentació de la llei permetrà dotar Andorra d'eines que reconeguin la tasca dels productors agrícoles i ramaders a través de diferents etiquetes.

El director del Departament d'Agricultura, Josep Maria Casals, afirma que "el reglament de producció ecològica està molt avançat i a mitjans del mes de juny tindrem ja una proposta definitiva per poder sotmetre-la a un procés consultiu als sectors afectats".

En total hi hauria una vintena de productors interessats en aquests segells que també serveixen per ajudar a obtenir una distinció més enllà del mercat nacional.

Casals també subratlla que aquest marc regulador ha de contribuir a impulsar l'economia circular, un objectiu que pren molt de sentit en l'escenari actual amb diferents àmbits d'actuació.

El pròposit és "generar nous sectors d'economia que ajudin a diversificar el sector agrari i al mateix temps a fer emergir una nova economia de proximitat que afavoreixi que tots d'alguna manera puguem cooperar més a mantenir el nostre entorn i a donar valor a allò que tenim més a prop de casa", diu Casals.

En relació amb aquesta temàtica, fa un parell de dies Claude Benet va iniciar una campanya dirigida al Govern a través de la plataforma Change.org per demanar un país més verd que potenciï l'agricultura de proximitat. Ja han signat gairebé 1.000 persones.

Informa: Laura Cugat

Comparteix: