ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Air Nostrum és l'únic operador que es presenta al concurs de la línia de l'aeroport a Madrid

www.andorradifusio.ad

Air Nostrum és l'única aerolínia que s'ha presentat al concurs per unir l'aeroport d'Andorra-la Seu i Madrid. El vol inaugural podria ser el 17 de desembre. Al programa "La rèplica" , el ministre Gallardo també ha avançat que el concurs per crear una zona franca podria licitar-se a principi de l'any vinent.

De les sis aerolínies que complien els requisits per cobrir la ruta entre Madrid i l'aeroport d'Andorra-la Seu només s'ha presentat Air Nostrum.

Segons ha explicat Jordi Gallardo, es pretén que el vol inaugural sigui el 17 de desembre i es faran dos trajectes setmanals: divendres i diumenge.La intenció seria ampliar les freqüències.En aquest sentit ha explicat que s'està analitzant altre tipus de vol que "estem convençuts de què tindria reclam". Es tracta de vols entre setmana, "orientat als negocis".  El ministre espera que "si aconseguim consolidar les connexions amb Madrid, s'obrirà la porta al fet que altres operadors s'hi puguin interessar". 

Gallardo també ha explicat que a principi del 2022 es vol treure el concurs per licitar la zona franca. Ha afegit que la gossera és una molt bona ubicació, ja que es troba propera al punt fronterer i suposaria que "ens podem estalviar la circulació de vehicles pesants per dintre del país". Tot i això, ha remarcat que no té per què ser la definitiva. 

Pel que fa a l'heliport ha dit que el plec de bases del concurs d'adjudicació ja està redactat i es podria treure aquest mateix any. L'operador hauria de garantir l'aterratge a Barcelona, ja que la ciutat té "dos enclavaments molt importants". 

Entrevista completa al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, al programa La Rèplica: 

Informa: Pere Moliné
Locució: Jordi Lorente

Comparteix: