L'alcalde de la Seu demana a Andorra trobar solucions a l'habitatge i no traslladar el problema als territoris veïns

www.andorradifusio.ad

La Seu d'Urgell ha incrementat en un 10% la població els darrers tres anys. En bona part a causa de la gent d'Andorra que busca habitatge per l'encariment dels lloguers. Des de l'ajuntament consideren que Andorra ha de trobar solucions a la situació i no intentar traslladar la problemàtica a la capital alturgellenca.

Tot i que no està quantificat, bona part dels nous residents a la Seu d'Urgell són ciutadans d'Andorra que han trobat alternatives d'habitatges més econòmiques.

L'alcalde, Francesc Viaplana, però, creu que són els governants de cada territori els que han de trobar solucions i no intentar traslladar la problemàtica als veïns.

Ho diu davant la proposta de l'Associació de propietaris de terres, que van demanar facilitar les comunicacions perquè els treballadors d'Andorra puguin viure a l'Alt Urgell.

"Les polítiques d'habitatge no són immediates i la responsabilitat de tots els governants és mirar de trobar solucions, en lloc de voler traslladar els problemes".

Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d'Urgell

En tot cas, Viaplana assegura que no es tanquen a augmentar la construcció, sempre que els projectes no tinguin un sentit merament especulatiu, ja que la situació ha generat un encariment del 30 al 40% del preu dels lloguers.

"No tenim cap problema amb què es construeixi a la Seu sempre que puguem donar accés a l'habitatge a tothom que ho necessiti".

Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d'Urgell

L'ajuntament té en marxa alguns projectes de pisos socials. Abans de final d'any posarà al mercat més de 30 habitatges destinats a famílies amb pocs recursos.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

El TC torna a reconèixer la lentitud de la justícia Pèrdues de 725.000 euros al Palau de Gel el 2021