ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ambaixada a Brussel·les treballa per avançar en la negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

Andorra ha viscut un nou capítol negociador a Brussel·les aquesta setmana. Una trobada entre el cap de Govern i el president de la Comissió Europea que podria haver estat decisiva per al futur de la negociació entre totes dues parts. Avenços, en tot cas, que arriben després de la tasca que, molts dies abans de la reunió, duen a terme a l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Poques seus diplomàtiques tenen tanta feina en aquests moments com l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les. De la tasca del personal d'aquesta seu en depèn qualsevol avenç en les negociacions per l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Esther Rabasa és l'ambaixadora d'Andorra davant la UE i explica el treball que s'està fent "passem molt de temps en reunions preparatòries per explicar que som, quins són els nostres objectius i quines són les nostres particularitats".

I això és justament la tasca decisiva: que el missatge d'Andorra amb les seves especificitats qualli a Brussel·les, N'és un bon exemple l'última reunió entre el cap de Govern i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Junker. Una trobada on, en una hora, els dirigents poden arribar a acord.

Si és així, és un gran part gràcies a la preparació que durant setmanes ha dut a terme l'equip de l'ambaixadada davant la Unió Europea encapçalat per Esther Rabasa "entre cada cessió de negociació el que fem és preparar l'agenda i dins d'aquesta agenda explicar i preparar el terreny perquè els negociadors  (la comissió), puguin entendre la manera de funcionar i els objectius d'Andorra".

L'ambaixadora, que ja fa més d' un any al càrrec, ha pogut comprovar com, a mesura que avancen les negociacions es creen sinergies entre els negociadors. Un fet que facilita la fluïdesa en les trobades i el nivell d'entesa amb els interlocutors comunitaris.

Informa: Jordi Cama
Imatge. Albert Refart

Comparteix:

34.200.218.187