ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra i la Seu pressionaran al ministre Ábalos per l'arribada del GPS a l'aeroport

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous a la tarda ha començat la trentena Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell. L'alcalde en funcions, Albert Batalla, ha assegurat que aprofitarà la visita de demà del ministre José Luís Ábalos per recordar-li el compromís del sistema GPS amb l'aeroport d'Andorra-la Seu. 

Fa 12 anys que la Seu d'Urgell acull la Trobada Empresarial al Pirineu. Amb l'esdeveniment més que consolidat, ara la capital de l'Alt Urgell vol demostrar que a banda d'organitzar esdeveniments com aquest, també pot ser un pol d'atracció per a empreses.

En la seva darrera participació com a alcalde en funcions, Albert Batalla ha volgut assenyalar el Pirineu com a zona d'oportunitats, d'on poden sortir projectes potents. I ha posat Andorra com a exemple d'emprenedoria i de potència econòmica i empresarial. Reivindica que "les sinergies entre el Pirineu català i Andorra hi han de ser d'una forma molt estreta, com hi han estat sempre, i com han de continuar sent-hi". Afegeix, però, que "Andorra ens pot servir de mirall amb aquesta vocació perquè el Pirineu tingui cada vegada més espais per generar oportunitats empresarials i econòmiques".

Una edició especial per a la trobada, la número 30. Ara el repte de futur és ser capaços de seguir aportant valor a les empreses, la societat i el territori amb uns objectius ben clars. El president de la Trobada, Vicenç Voltes, posa el focus en "atreure les noves generacions empresarials". Explica que "aquest any hem intensificat encara més totes les accions comercials" i un altre dels objectius és "convertir cada edició en una gran experiència" .

L'obertura de la trobada ha comptat amb l'assistència de la síndica i subsíndica generals, Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila, així com del ministre portaveu, Eric Jover. Aquest ha volgut assenyalar la importància de no tancar fronteres. 

Jover ha assenyalat que "hem d'anar més enllà de les pròpies fronteres andorranes, buscar les sinèrgies adequades per construir aquests elements econòmics que ens facin tirar endavant a tots. També hi ha una voluntat d'aprofundir en les relacions que ens enforteixen a nivell del Pirineu.

Un dels lligams entre Andorra i la Seu d'Urgell és l'aeroport. Tant Jover com Batalla han deixar clar que aprofitaran la visita de demà del ministre de Foment del govern espanyol, José Luis Ábalos, per a la clausura de la trobada, per recordar-li que estem a la primavera i que encara no hi ha data per a l'arribada del GPS, com es van comprometre.

Cada dia que l'aeroport no té el GPS és un dia més d'oportunitats perdudes, ha afegit Albert Batalla, alcalde en funcions la Seu d'Urgell

La trobada pirinenca aplega uns 600 empresaris per debatre, entre altres coses, com afectarà a l'agenda empresarial la irrupció tecnològica.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal

Comparteix: