Assandca confia que el càncer esdevingui una malaltia crònica en 5 anys

www.andorradifusio.ad

El president d'Assandca s'ha mostrat esperançat que en cinc anys el càncer pugui convertir-se en una malatia crònica, gràcies als avenços científics. Josep Saravia ha destacat la importància de poder fer la radioteràpia al país i de disposar d'un psicooncòleg.

Josep Saravia, en declaracions al programa "Ara i Aquí", ha assenyalat que els darrers avenços científics i les novetats en el tractament de diverses tipologies de càncer poden fer que en un futur no gaire llunyà la malaltia es converteixi en crònica. Calcula que és una possibilitat a cinc anys vista "amb un tractament que permeti una bona qualitat de vida".

El president d'Assandca ha valorat positivament les darreres actuacions del ministeri de Salut, que poden posar punt final a una vella reivindicació de l'associació, com és la de fer la radioteràpia al país, acollint també pacients de les comarques veïnes. Creu que no serà possible fins d'aquí a tres anys i, "una vegada fet l'edifici, s'haurà de buscar com ho gestionem".

Saravia també ha destacat la importància de comptar amb un psicooncòleg. Argumenta que "un dels neguits és el moment del diagnòstic, quan el 90% de la gent no veu una solució sinó un problema immens". Per això remarca que "el psicooncòleg és bàsic" des del primer moment.

Assandca celebrarà dissabte les 12 Hores d'Esport Vall Banc contra el càncer a l'estadi Comunal. Es tracta d'una jornada festiva, que tindrà com a acte central la confecció d'un llaç gegant amb unes 400 persones.

Entrevista completa al president d'Assandca, Josep Saravia, a l'Ara i Aquí:Informa: Sergi Cano
Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

Els treballs per descontaminar el sòl de la zona de l'església del Pas podrien durar 4 anys Els directors executius de Grandvalira, encarregats de plantejar als accionistes els escenaris de futur del domini i dels treballadors