Els assessors tributaris demanen revisar les lleis fiscals

www.andorradifusio.ad

El president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals, Joan Oliver, opina que el marc fiscal s'ha de revisar per adaptar-lo a les necessitats actuals i fer que el Principat sigui més competitiu. Considera que es podria prendre exemple de les bonificacions fiscals que s'ofereixen a diversos indrets d'Itàlia i Portugal.

Oliver creu que des que es van desplegar les lleis fiscals, fa uns anys, no s'ha revisat prou el model.

Entre altres coses opina que s'han suprimit règims especials fiscals "que s'han hagut de modificar per circumstàncies de l'entor i la UE" i  que no s'han substituït per altres de similars. Assegura que calen reformes del sistema fiscal per fer-lo més competitiu.

Opina que ens podríem emmirallar en canvis legislatius duts a terme a països com Luxemburg, Holanda i Irlanda o també zones de Portugal i Itàlia.

Per exemple, a diverses ciutats italianes s'ofereixen bonificacions fiscals que han atret gent com Cristiano Ronaldo. Diu que es podria fer el mateix a Andorra i amb esportistes coneguts com Gerard Piqué. Creu que "depenent de quina sigui la seva activitat empresarial quan es desvinculi del futbol la podria traslladar a Andorra si pot trobar una situació millor fiscalment que a altres llocs".

També ha dit que esperen que Espanya canviï aviat la imposició fiscal a la qual sotmet els béns a l'estranger, no regularitzats, amb l'anomenat model 720.

Això perjudica països com Andorra on hi ha molts habitatges que són propietat de residents espanyols. Afirma que si es poguessin regularitzar, alguns acabarien sortint al mercat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

La nova junta del sindicat de duaners es reunirà amb tots els candidats per la manca de personal Condemnats a presó condicional i a pagar 100.000 euros d'indemnització dos homes que no van alertar d’una allau mortal