Condemnats a presó condicional i a pagar 100.000 euros d'indemnització dos homes que no van alertar d’una allau mortal

www.andorradifusio.ad

Prop de 100.000 euros d'indemnització i un any de presó condicional. Aquesta és la pena de Corts per a dos homes que van avisar dues hores tard d'una allau que va provocar la mort d'una jove a Soldeu el 2013. També ha condemnat un home per maltractament i crueltat a animal.

El Tribunal de Corts ha condemnat els dos homes per un delicte de comissió per omissió d'un homicidi per imprudència greu.

Els imposa un any de presó condicional i el pagament d'una indemnització de prop de 100.000 euros als familiars directes de la víctima, una noia catalana de 27 anys.

50.000 són per a la mare, 20.000 per al germà, i 24.000 per als avis. Els dos homes condemnats esquiaven amb la jove, a la qual coneixien poc, segons el seu testimoni, per la pista del Cabirol de Soldeu, que aquell dia de 2013 estava tancada per risc d'allau.

Segons la fiscalia, el pas dels esquiadors hauria provocat una allau de forma involuntària que hauria sepultat la jove.

Els acompanyats, però, no van avisar de l'allau fins dues hores més tard. Un cop comunicat, la víctima va ser trobada als 10 minuts. Els serveis d'emergència no van poder fer res per reanimar la dona, ja que havia patit una aturada cardíaca.

Condemnat un home per maltractament i crueltat animal

D'altra banda, un home ha estat  condemnat per un delicte menor de maltractament i crueltat animal a dos mesos de presó condicional i la prohibició d'exercici un ofici relacionat amb els animals o de tenir-ne durant un any.

L'home va maltractar la gossa de la seva parella, a la qual, segons es va relatar al judici, va aixecar diversos cops pel llom i va llançar contra una paret i al terra. A més de donar-li cops a tot el cos.

Informa: Ana Alamán

.

Comparteix:

Els assessors tributaris demanen revisar les lleis fiscals Cantada interescolar per presumir de parròquia