Les associacions de mares i pares veuen amb bons ulls els protocols per l'inici del curs escolar

www.andorradifusio.ad

Diverses associacions de mares i pares (AMPA) d'escoles del país valoren positivament els protocols anunciats aquest dimecres per part del Govern de cara a l'inici del nou curs escolar. Unes mesures que consideren que segueixen la línia de les que hi havia al final de l'any passat i que sobretot vetllen per tallar d'arrel les possibles cadenes de contagi de la Covid-19. 

Representants d'algunes entitats es mostren satisfetes al voltant dels cribratges abans i durant l'escolarització i en relació a l'obligatorietat de la mascareta en interiors a partir de 8 anys, ja que els més petits necessiten molt més veure l'expressió de la cara. Les AMPA també esperen que les mesures siguin efectives i que l'ensenyament telemàtic sigui més àgil. 

Pel que fa al fet de permetre que les diferents classes d'un mateix curs es puguin trobar a l'hora del pati o el menjador, la secretària de l'AMPA del Col·legi Janer, Cèlia Realp, considera que "és bo que els infants i joves no només estiguin a dins una bombolla sinó que si són tres classes per curs, doncs que puguin ser tres grups junts".

En aquest sentit, afirma que "com que es faran cribratges, també es veurà si barrejar els alumnes va bé o no" i valora positivament que poc a poc es vagin aplicant mesures que avancin cap a una convivència més ampliada. 

Per la seva banda, la responsable de l'AMPA de l'Escola primària francesa de la Massana, Cristina Suárez, pensa que "s'ha de fer tot amb seguretat perquè els nens i nenes puguin tornar a classe i evitar al màxim els confinaments". Es mostra optimista i desitja que el nou curs es desenvolupi de la mateixa manera que el curs passat, "que no ens ha anat tan malament". 

Informa: Pere Moliné-Sergi Cano-Laura Cugat
Imatges: Albert Refart-Nil Forcada-Arxiu RTVA

Comparteix:

Reparada la fuita de la Massana causant dels talls en el subministrament d'aigua potable El Sindicat d'Ensenyament fa una crida a participar en els cribratges en la tornada a les aules