L'augment de visitants al Pas de la Casa no es reflecteix en les caixes dels comerços

www.andorradifusio.ad

Primer cap de setmana que els turistes francesos no necessiten proves TMA o PCR per creuar la frontera amb Andorra, si només venen a passar el dia. Una mesura que no s'ha vist reflectida en els ingressos dels comerciants.

Aparcaments plens, formigueig constant de gent pel carrer i una temperatura agradable per sortir a passejar. El Pas de la Casa s'ha retrobat amb el turisme francès en el primer cap de setmana que no necessiten presentar una TMA o una PCR per venir a Andorra si es tracta d'un viatge de menys de 24 hores.

Una mesura pactada entre el Govern i l'executiu francès i ben valorada pels visitants gals, que creuen que és un obstacle menys per venir i que facilita l'arribada de més persones.

Malgrat que des de primera hora del matí la imatge a la zona comercial sigui de moviment de gent i compres, els comerciants asseguren que aquesta relaxació de la restricció no s'està reflectint a la caixa.

Diuen que està sent un cap de setmana correcte per a la restauració, però igualment pèssim per a la resta d'establiments. Per a alguns, el problema recau en el fet que els visitants han d'estar de tornada abans de les sis de la tarda.

Per a altres és la maca d'esquiadors. Diego Ruiz, de M. Center Ski, apunta que les vendes de tabac i alcohol es poden mantenir, però "el nostre client no arriba".

Alguns comerciants asseguren sentir-se oblidats i alerten de pèrdues de més del 70% en el darrer any.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Visitants dels territoris veïns arriben al país atrets per la vida social i comercial L'escola andorrana promou la solidaritat amb una marató de lectura contra la fam