Els avions ja poden aterrar a l'aeroport Andorra-La Seu amb temperatures superiors a 30 graus

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa ha rebut a

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa ha rebut aquest divendres la confirmació oficial per part d’Aeroports de Catalunya de l’aprovació del nou procediment per a aeronaus de categoria superior que permetrà als avions utilitzar l’aeroport d’Andorra–La Seu amb temperatures més elevades.

Segons informa el Govern en un comunicat, Aeroports de Catalunya havia demanat l’actualització del l’estudi aeronàutic de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria Espanyola (AESA), que després d’analitzar tota la documentació aportada, ha resolt favorablement, com ja va avançar dijous el director comercial d'Air Nostrum, Juan Corral.

Així, fins ara l’aeroport es regia per un estudi aeronàutic que va establir-se quan encara no es tenien dades històriques de vols d’aquest tipus, pel que aplicava una normativa més restrictiva que impedia que els avions poguessin fer-ne ús quan la temperatura de la pista fos superior als 30ºC. Aeroports de Catalunya va argumentar, en la seva petició per modificar el procediment, que durant la primavera i estiu els 30ºC se superaven en algunes ocasions durant la franja horària de les 12 hores a les 18 hores, i que el tipus d’aeronaus utilitzats permetien els vols en aquestes temperatures amb seguretat.

Ara, un cop aprovat el nou procediment per part d’AESA, les naus del tipus ATR72 –les que utilitza Air Nostrum per cobrir els vols regulars amb Madrid– podran aterrar i enlairar-se quan se superi aquesta temperatura, acceptant restriccions en la càrrega sempre que sigui necessari.

Informa: Redacció

Comparteix:

Es posa en marxa la prova pilot al Coll d'Ordino per evitar més accidents de motos i bicicletes Cent dies de guerra a Ucraïna i UNICEF Andorra ha recaptat prop de 80.000 euros d'ajuda humanitària