ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els bars tancats sorprenen els turistes en un cap de setmana de gran afluència

www.andorradifusio.ad

Les noves restriccions aprovades per Govern per reduir la taxa de reproducció del coronavirus han agafat per sorpresa els turistes que visiten el país coincidint amb aquest pont del Pilar. Molts entenen i accepten les mesures, però també hi veuen algunes contradiccions.
 

Les previsions d'afluència de visitants aquest cap de setmana s'estan complint. A les imatges es opt veure l'ambient que es respirava aquest dissabte en les principals artèries de la capital i Escaldes-Engordany. Bosses de compra, però també gots de cafè.

Amb els bars limitats al servei per endur, han hagut de substituir les cafeteries per una vorera o un banc al carrer.

"Ens esperàvem estar tranquils a una cafeteria, però hem hagut de sortir al carrer", ha assenyalat un dels visitants.

Altre comenta que no havia demanat la mitja pensió a l'hotel amb la intenció de sortir a esmorzar. "Estava tancat, i ens han dit que es pot demanar a l'interior i sortir al carrer a menjar", explica.

Carrers plens de gent menjant i terrasses de bars completament buits. N'hi ha qui no ho acaba d'entendre.

"Has d'endur-te el café, no ho veig llògic", ha remarcat una de les visitant. Un altre afirma que no esperava "no poder esmorzar assegut en una taula", i ha afegit que "si ho hagués sabut, no vinc".

La limitació de l'horari d'obertura de restaurants també ha sorprès a molts.

En aqusta línia, una altra no entén les mesures, "no veig diferència, si vas a dinar també pots anar a esmorzar o prendre qualsevol cosa".

La majoria dels visitants accepten les noves restriccions, però molts també hi troben contradiccions.

Una visitant, provinent de Castelló, ho titlla de "ridícul". "He de fer l'esmorzar al carrer i m'he d'abaixar la mascareta per menjar", però entén que "ens hem d'adaptar a les mesures".

En aqusta línia, una altra no entén les mesures, "no veig diferència, si vas a dinar també pots anar a esmorzar o prendre qualsevol cosa".

Algun també ha remarcat que aquesta situació afectarà l'hosteleria i considera que hi haurà gent que no acabarà de passar el pont al Principat.

L'entrada de visitants per l'accés del riu Runer ha estat esglaonada. Aquest dissabte al matí hi ha hagut cues d'entrada a la N-145 que han arribat als 3 quilòmetres i retencions al centre de Sant Julià. Una mostra de la gran afluència de visitants són els aparcaments que estan plens de gom a gom com aquest d'autocaravanes. Una afluència que es preveu que s'allargui tot el cap de setmana.

Informa: Oliver Jaén-Joan López
Imatges: Desirée Sala-Xabier Moreira-Fernando Montero

Comparteix:

18.204.42.98