ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'activitat als bars es restringeix a productes per endur i es redueix l'horari als restaurants

www.andorradifusio.ad

Nou decret de mesures excepcionals del Govern davant l'acceleració de positius de la Covid-19. Es restringeix l'activitat dels bars a només productes per endur i es redueix l'horari dels restaurants. L'Executiu vetllarà perquè s'acompleixi la normativa. 

Arran del nou decret, a partir d'aquest dijous, els bars no podran servir a l'interior dels locals ni tampoc a les terrasses. Així, només podran tenir obert per oferir productes per emportar.

Pel que fa als restaurants, es limita l'horari d'obertura de 12h a 16h i de 19h a 24h. A més, hauran de tenir un registre individual amb totes les dades dels clients. Es manté la distància de seguretat entre taules i també la limitació de 5 persones per taula.

En els comerços només hi podrà haver una persona per cada 4 metres quadrats. Pel que fa als equipaments culturals, es limita l'aforament al 30%, a banda de tenir aprovat el corresponent protocol de Salut. El Govern ha reforçat els equips d'inspecció i serà ferm amb les sancions d'aquells que no compleixin les mesures, ha assegurat el ministre Portaveu, Eric Jover. 

D'altra banda, es mantenen les restriccions que ja hi havia per a funerals i vetlles, i també per a batejos, comunions i casaments, a 10 persones. Igualment, les reunions familiars o de nuclis propers, segueixen sent només de 5 persones.

L'Executiu és conscient que aquestes mesures addicionals tenen un impacte important en el sector de la restauració i estudien donar ajudes a qui calgui. Les noves recomanacions s'afegeixen a les que ja hi havia i s'allargaran fins al 18 d'octubre. 

En l'àmbit esportiu es suspenen les competicions nacionals i internacionals, excepte aquelles que s'arribi a un acord amb el ministeri de Salut que ho autoritzi.

Roda de premsa completa del Govern amb les mesures excepcionals d'aquest 7 d'octubre:

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA

 

Comparteix:

54.85.57.0