Canillo busca terrenys per ubicar un abocador, però avisa que no hi ha solució fàcil

www.andorradifusio.ad

Canillo busca terrenys per mirar d'encabir un abocador i ajudar a resoldre la crítica situació del trasllat de les terres de la construcció arran del tancament de Beixalís.

Francesc Camp ha reconegut la problemàtica, però ha assenyalat que no és fàcil trobar un lloc que reuneixi les condicions. "Com les altres parròquies també estem buscant solucions, però no és fàcil. Si ha de ser un terreny comunal, el comú de Canillo té els terrenys en cotes molt altes i el fons de vall és totalment privat." Per tant, comenta que el terreny ha de ser "gran i accessible".

Una de les casuístiques que també ha detallat el cònsol major de Canillo és la gestió que se'n faria a l'hivern. "Les parròquies més altes tenen la problemàtica de l'hivern, que és llarg. Si és en una cota molt alta, al final a l'hivern no es pot utilitzar per problemes d'accés per la neu o perquè, justament, hi hagi neu a sobre l'abocador".

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza

 

Comparteix:

Disney+ estarà disponible a Andorra a partir del 14 de juny 52.000 euros de recaptació d'IGI per tax free el primer trimestre