Els constructors amenacen amb l'aturada imminent de les obres d'excavació per la crisi dels abocadors

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Contractistes d'Obres amenaça amb l'aturada imminent de les obres d'excavació a causa del que ja s'anomena com la nova crisi dels abocadors. Així ho manifesta en un comunicat en què assegura que el tancament sobtat de l'abocador de Beixalís no ha donat marge d'organització. Per això demana alternatives viables més enllà dels abocadors del cap del port i de la Rabassa que consideren solucions puntuals.

El marge que hi havia a l'abocador de Beixalís s'ha esgotat aquest maig amb l'anunci dilluns passat que ja no es vendrien més tones per abocament. Ara la situació és tensa i ha portat a l'ACODA a amenaçar amb una aturada de l'activitat de no trobar una solució a més llarg termini que el Maià i la Rabassa.

La gerent de l'associació, Mònica Dalmau, diu que aquests dos abocadors són una solució puntual però no la més viables. El Maià perquè és lluny i a l'hivern tanca, i el de la Rabassa també per la distància i perquè costa el doble que el de Beixalís. 

"La millor de les solucions seria que hi hagués dos abocadors ubicats en parròquies més centrals, com Ordino i la Massana, per recollir les terres provinent de les excavacions de les Valls del Nord".

La patronal es mostra molt crítica amb l'administració general i sobretot amb els comuns per no buscar solucions a llarg termini. Les reclamen abans de l'estiu per garantir la continuïtat de l'activitat i evitar les greus conseqüències de l'aturada.

També és molt crítica amb l'administració pública quant a la revisió de preus com fan la resta de països per l'encariment de les matèries primeres. Diuen que per tot plegat algunes obres públiques han quedat desertes i que es veuran afectades obres en curs de licitació.

"Al final es tracta de trobar fórmules per compensar totes dues parts".

A fi d'exposar els neguits l'associació, ha demanat trobar-se amb el conjunt de cònsols i el Govern per trobar solucions conjuntes. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Aïda Pagès

Comparteix:

Torna el Talentejant, després de dos intents fallits per la pandèmia La policia busca un home desaparegut