L'abocador de Beixalís ha rebut en cinc mesos el 80% de la terra de tot l'any passat pel 'boom' de la construcció

www.andorradifusio.ad

L'abocador de Beixalís, a la Massana, ha rebut en el que portem d'any el 80% de la terra que va ser-hi abocada tot l'any passat. Una demostració més de l'impuls de la construcció. El recinte, l'únic en funcionament a hores d'ara, ha de tancar l'últim trimestre de l'any i segueix sense trobar-se alternativa.

Els camions no deixen de fer viatges a l'abocador de Beixalís, l'únic en funcionament tot l'any i que ha de tancar en el darrer trimestre d'enguany. Encara no hi ha data, però està a punt d'arribar al límit, fruit de l'empenta de la construcció.

Una dada: en el que portem del 2022 l'abocador ha recollit el 80% de les tones que es van enviar l'any passat. O el que és el mateix 174.000 tones, per les 217.000 del 2021. Un any abans van ser 223.000.

Trobar una alternativa a Beixalís s'ha convertit en una urgència perquè, com va alertar l'Associació de Contractistes d'Obres, en cas de no fer-ho a temps s'haurien d'aturar obres.

A hores d'ara el comú que més s'hi ha posat és el de Sant Julià, que té aturat el de la Rabassa, amb unes 40.000 tones per omplir, i treballa en un projecte per ampliar-lo per rebre unes 400.000 tones.

A Encamp, l'abocador del Maià és tancat i no es preveu l'obertura fins a final d'aquest mes quan no hi hagi neu. Per tot plegat els comuns busquen alguna ubicació per encabir un nou abocador, que necessita terreny i accés fàcil.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu

Comparteix:

La plaça del Poble acull "Interculturalitat", una mostra de paraules úniques proposades per associacions culturals i de residents El Tribunal de Corts condemna a cinc anys de presó per homicidi l'autor de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona