Carine Montaner critica que el Govern no tingui llests els texts de l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

Andorra Endavant critica que la documentació de l'acord d'associació no estigui redactada. Ho ha dit a La Clau, on ha assegurat que no farà campanya obertament pel no al referèndum, sinó pedagogia neutral amb la ciutadania, exposant els pros i els contres. 

Carine Montaner ha parlat de l'acord d'associació. Ha explicat la negativa del Govern quan li van demanar la nova documentació i la falta d'alguns annexos. Titlla d'incomprensible que un acord com aquest encara no estigui acabat de redactar.

"El secretari d'Estat va dir que ho tindrien redactat cap al març. Per nosaltres és ciència-ficció. Això no és tancar un acord. Es tanca l'acord, què, de paraula? El que compta són els escrits, les paraules se les emporta el vent".

Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant.

En aquest tema, ha assegurat que faran una campanya neutral en el referèndum amb les dades extretes de l'estudi d'impacte que ells mateixos han encarregat. Faran dues reunions de poble. D'altra banda, Andorra Endavant va presentar fa poca una desena d'esmenes a la llei del pressupost i gairebé cap ha estat aprovada. En aquest sentit, Montaner ha parlat de la voluntat de canviar el reglament del Consell General.

"El reglament del Consell General ens lliga de mans i peus. S'han de canviar els articles 110 i 111 però no només això, també s'ha de prohibir que els grups parlamentaris paguin dietes o salaris extres".

Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant.

Quant a Grifols, ha posat en dubte si tindrà beneficis. Ha destacat la salut financera preocupant de la companyia i que el pacte de socis té moltes irregularitats.

Carine Montaner defensa el dret de l'àvia a l'espera de ser desnonada

La presidenta d'Andorra Endavant també ha donat la seva opinió a La Clau sobre el cas de la veïna afectada per un canvi de propietat -actualment a mans del creador de contingut TheGrefg- del pis on resideix i que espera per ser desnonada després que la Justícia no hagi considerat com a vàlid el seu contracte verbal vitalici.

Montaner ha assegurat que el fet que "una persona gran estigui desprotegida m'entristeix profundament". Alhora, ha defensat que si aquesta veïna d'Escaldes-Engordany ha pagat el lloguer i no hi ha un risc estructural de l'edifici que li impedeix viure-hi, "aquesta persona ha de conservar-lo. Això és fonamental".

Recupera l'entrevista completa:

Informa: Maria Lucena
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Andorra i Catalunya avancen en el tancament d'un acord en matèria sanitària Es descobreix el primer paviment del pont dels Escalls