Un centenar d'estudiants del sistema espanyol s'enfronten a les proves d'accés a la universitat

www.andorradifusio.ad

Uns 110 estudiants del sistema educatiu espanyol s'examinen des de dissabte i alguns encara fins dilluns per accedir a la universitat. Tot i que els enunciats eren en castellà al final tots els alumnes que ho han volgut han pogut respondre en català.

L'Institut Espanyol d'Andorra és el marc des de dissabte i fins dilluns de les proves de la selectivitat que han de permetre a uns 110 estudiants del sistema espanyol accedir a la universitat. Les proves s'han desenvolupat fins ara amb normalitat. Una trentena d'alumnes de l'escola andorrana també s'han examinat d'algunes matèries per millorar nota respecte de la Prova Oficial de Batxillerat.

Els alumnes han arribat a la selectivitat amb els nervis de jugar-s'ho tot en dos dies però la majoria creuen que els hi ha anat bé. Asseguren que la prova d'història d'Espanya ha estat de les més difícils.

La selectivitat per als alumnes del sistema espanyol ha estat marcada per la polèmica prèvia pel fals anunci que s'hauria de fer en castellà però finalment, tot i que els enunciats eren en espanyol, els estudiants que ho han volgut han pogut respondre en català, cosa que molts han agraït.

D'aquí un mes coneixeran les notes. Des de l'ambaixada espanyola s'espera que se superi el 90% d'aprovats dels anys anteriors.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

L'Esbart Laurèdia estrena "Dolça terra andorrana" amb el que vol reforçar el sentiment identitari El TS rebutja aturar les obres de la plataforma de Soldeu mentre resol el recurs dels Viladomat