El Centre de Recuperació de Fauna tracta amb èxit una vintena d'animals aquest any

www.andorradifusio.ad

El Centre de Recuperació de Fauna ha tractat amb èxit 23 animals en el que portem d'any. El tractament d´espècies salvatges és molt delicat pel gran estrès que els provoca el tancament i la presència humana. Les xarxes ens permeten veure com és el moment en què tornen al seu hàbitat.

A l´Instagram de la unitat de fauna, veiem que alguns ocells ja volen en llibertat. És el cas dels dos polls de gaig reintroduïts aquest estiu o el d´un aligot.

Aquests dies al Centre de Recuperació de Fauna només hi ha una perdiu roja que els banders van trobar amb poc pes. El període de nidificació suposa una gran activitat al centre. El cap de la Unitat de Fauna, Jordi Solà, detalla com "la feina amb els pollets és molt intensa perquè han de menjar molt sovint i és molt difícil recuperar-los".

Enguany han arribat 189 animals al centre, 89 amb lesions i la resta morts. Un 40% dels que hi arriben sense vida continuen essent cabirols que solen ser víctimes d´atropellaments mortals en temporada d´hivern o en període de cria.

Una de les tasques del departament és la de la vigilància de la fauna salvatge. Es fan recomptes i controls d´animals i també s´atenen casos especials. És el d´un gat atropellat que podria ser salvatge. Davant el dubte se l´analitzarà. La unitat se'n vol assegurar per recollir dades. L'objectiu, diu Solà, és "conèixer la repartició que hi ha al país d'aquesta espècie perquè és molt difícil d'observar i hi ha poca informació". L'atropellament de l'animal també dona dades dels punts negres d'Andorra quant a atropellament de fauna.

Una vintena d´animals han tornat amb èxit al seu hàbitat, com la guineu alliberada aquest estiu, o un eriçó comú que torna a tenir presència als nostres paratges després d´anys d´absència.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

L'oposició no dona suport a l'acord d'inversions amb SAETDE El comú mantindrà el tancament al trànsit de la part baixa de Meritxell tot el setembre i no descarta que sigui defintiu