El codi lila per a dones maltractades es revisarà perquè l'activació sigui més íntima

www.andorradifusio.ad

El codi lila destinat a les dones que han patit o pateixen maltractaments o abusos sexuals es revisarà perquè l'eficiència de l'activació sigui més íntima.

El mecanisme que s'activa a l'hospital quan arriba una víctima de maltractament o abús sexual anomenat codi lila es revisarà com han assegurat des de l'àrea d'Igualtat.

En l'actualitat quan una dona arriba a la recepció ha de demanar verbalment l'activació i l'objectiu és que la persona pugui activar el protocol d'una manera més secreta. Amb la nova actualització només caldria assenyalar un adhesiu circular on hi hagi escrit "codi lila".

Recordem que un dels objectius de l'activació d'aquest codi és que les víctimes passin el mínim temps a la sala d'espera i siguin ateses en una zona íntima, amb un tracte especialment sensible.

Una altra de les mesures que també està pendent de modificació és l'actual llei d'igualtat al tracte i la no discriminació. És per això que les associacions feministes tenen previst reunir-se pròximament amb el secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons.

Informa: Sergi Expósito/Agència ANA
 

Comparteix:

La Seu estudiarà l'impacte del Tax Free en el comerç i en l'augment de consumidors d'Andorra Tomàs Gea i Teresa Figueras declaren a la batllia per l'operació Cautxú