Concòrdia vol impugnar el projecte d'heliport a la Caubella

www.andorradifusio.ad

Concòrdia estudiarà possibles vies per impugnar el projecte d'heliport a la Caubella. També demana una reflexió sobre si aquest és el millor moment per a l'apropament a la Unió Europea, quan es planteja a diferents velocitats.

Concòrdia considera que el projecte de l'heliport suscita molts dubtes entre el que recull el plec de bases i el que finalment es farà. Per exemple, es parlava d'aparells d'una cabuda de 16 passatgers, que finalment no seran operatius a la zona, a causa de l'alçada. També la ubicació a la Caubella, segons el president del grup parlamentari, massa prop de nuclis habitats i finalment la meteorologia de la zona. Per tot això estan estudiant vies per impugnar el projecte.

Concretament, Escalé ha assegurat que "si realment existeix aquesta discrepància, des de Concòrdia estem mirant la manera de poder frenar el projecte o que almenys hi hagi aquesta reflexió tècnica sobre la seva viabilitat, i també estem molt sorpresos per la ubicació que s'ha escollit per l'heliport".

En declaracions al programa "La clau", d'aquesta casa, Escalé també s'ha referit a les negociacions per a l'acord d'associació, assegurant que no és el millor moment per apropar-nos a Europa. Sobretot en un context de tibantor entre Brussel·les i alguns dels països i quan es parla d'una UE de diferents velocitats. Per tot això reclama una reflexió profunda.

"Probablement, Andorra, malgrat la diferència, potser pot trobar un encaix que sigui més fet a mesura quan es modifiquin els tractats europeus. Però en tot cas, el que hem de valorar en aquest acord és si és bo per Andorra o no, perquè si no ho és, no entenc per què l'hem de signar. És un acord que hem demanat nosaltres, i penso que això és molt important de recordar-li a la gent".

Cerni Escalé, president del grup parlamentari Concòrdia.

Escalé ha insistit a reivindicar les esmenes presentades al pressupost, sobretot les que es refereixen a les partides d'Andorra Turisme, que pretenen rebaixar per destinar els diners a necessitats urgents, com ara habitatges de baix cost. Sobre Grifols, mantenen els dubtes que el projecte cristal·litzi i en tot cas hauria de ser en un futur parc tecnològic, que proposen construir a Santa Coloma.

Problemes de personal a l'APDA

D'altra banda, el president de Concòrdia i s'ha referit a la situació que es viu a l'Agència de Protecció de Dades. Sense entrar en els motius de les dimissions, Cerni Escalè s'ha mostrat partidari a què es modifiquin els criteris de selecció dels directors del les empreses públiques i, sobretot, que no es basin en una decisió política.

"Defensem que el procés de nomenament del director o cap, en aquest cas de l'APDA, però també de la resta d'empreses públiques, de parapúbliques o d'agències que depenen del Consell General com FEDA, Andorra Telecom o RTVA, tinguin procesos de selecció en base a criteris objectius. No han de ser els polítics els qui seleccionen aquestes persones".

Cerni Escalé, president del grup parlamentari de Concòrdia.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Els alumnes de primària enceten la temporada d'esquí Prop d'un miler de controls policials per festes