ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Consell aprova per unanimitat la llei per regular l'estat d'alarma i emergència

www.andorradifusio.ad

El Consell General també ha aprovat la llei qualificada que regula l'estat d'alarma i emergència. Es tracta d'una potestat del Govern que reconeix l'article 42 de la Constitució, però que fins ara no s'havia desplegat.

Tots els grups parlamentaris han renunciat a fer-hi esmenes per tal que es pogués aprovar aquest dilluns i han coincidit que a destacar que el fet de disposar d'aquesta llei no vol dir que s'hagi d'aplicar, tenint en compte que fins ara la població ha demostrat la seva responsabilitat.

El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, creu que “si l'evolució de la pandèmia és favorable” aquesta llei serà “un bon mecanisme previst a la Constitució”. Amb tot, espera que no sigui necessari activar-la "perquè les persones hauran actuat de forma corresponsable".

El president suplent del grup liberal, Marc Magallon, ha apuntat que "la salut de la població és la prioritat de tots" i ha explicat que l’aprovació d'aquesta llei no implica haver d'aplicar-la. “Ens dona la tranquil·litat i seguretat jurídica perquè, si cal prendre decisions i accions fermes i determinades, tindrem l'eina per procedir".

Per la seva part, la consellera del grup socialdemòcrata, Susanna Vela, ha afirmat que aquesta situació d'emergència planteja “reptes enormes" i "fa necessària l'adopció de mesures extraordinàries i excepcionals per fer-hi front". També ha agraït a tots els grups parlamentaris i al Govern la feina feta i “l’entesa que ha facilitat el consens d’un text tan complex”.

Fixant-se en els països veïns, la consellera del Grup Demòcrata, Ester Molné, ha destacat que davant la possible evolució d'aquesta crisi "hem de poder aplicar mesures més contundents mitjançant la declaració de l'estat d'alarma".

Només Josep Pintat ha posat sobre la taula la possibilitat de nacionalitzar empreses. També ha proposat que es demani la col·laboració en especial del Copríncep francès, perquè "ens obri les portes dels bancs centrals i que injectin liquidesa".
 

Informa: Ester Pons

Comparteix:

3.238.96.184